Ga naar Content

Mex (8) start buurtinitiatief in Velserbroek: "Omdat ik dieren lief vind"

VELSERBROEK Veel blikken van verwondering in Velserbroek voor de 8-jarige Mex Joiner. De jonge Velsenaar is een buurtinitiatief gestart om zijn wijk schoon te houden van plastic en zwerfvuil. "Dat doe ik omdat ik dieren lief vind, anders gaan ze dood."

Mex zijn moeder, Tatjana Joiner, ziet vanaf een afstandje hoe haar zoon met drie buurtjongens blikjes, flesjes en andere rommel van de grond plukken. "Dit maakt me beretrots", vertelt ze enthousiast. "Hij is heel begaan met dieren. En wil niet dat ze dat opeten, heel mooi dat ie dat al in zich heeft", aldus Tatjana.

Het verzamelen bracht Mex deze week op het idee een buurtinitiatief te starten. Met zijn moeder heeft hij een Facebookpagina opgericht om vrienden uit de buurt te mobiliseren hem te helpen. Ondanks een warme Tweede Pinksterdag kon hij vandaag al rekenen op steun van buurtjongens Frans, Max en Sem. "Stoer toch!?", vertelt Mex. 

Buurt
Buurtbewoners die passeren en de 'rommelbrigade' zien zwoegen zijn trots. "Dit is toch fantastisch", zegt de een. Terwijl een oudere man zegt: "Dat de jeugd zich daarvoor inzet, prima!"

Meedoen? Aanmelden kan via de Facebookpagina De Jeugd Van Tegenwoordig.

Foto: NH / Dennis Mantz