Ga naar Content
Noord-Holland

"We zijn iedereen ontzettend dankbaar dat Pleuns droom is uitgekomen"

21 mei 2018, 15.50 uur
Door: · Foto: Marije

"Het was schitterend, de twinkeling in Pleuns ogen zei alles." Een dag na de ontmoeting met Max Verstappen zijn Marije ten Broeke en haar zoon Pleun nog steeds aan het bijkomen van alle indrukken. De 14-jarige Pleun mocht gisteren de Formule 1-coureur in 'het diepste geheim' ontmoeten, nadat Marije een tweet aan Verstappen had gericht. Daarin vroeg ze aan Max of hij bij Pleun langs wilde komen, omdat Pleun zelf vanwege zijn spierziekte niet naar het circuit kan dit weekend.

De 14-jarige Pleun is meervoudig gehandicapt en een bezoek aan het circuit kon hij vanwege alle prikkels niet aan. De jongen is een enorme Verstappen-fan en woont op nog geen kilometer van het circuit. Deze Pinksterdagen zijn de Jumbo Racedagen en Max Verstappen geeft daar verschillende demonstraties.

De tweet
De tweet van Marije werd door duizenden mensen gedeeld en kwam uiteindelijk bij de juiste personen rond Max Verstappen terecht. "We werden gebeld en zijn met onze rolstoelbus naar de afgeproken plek gereden", vertelt Marije. De ontmoeting werd zo stil mogelijk gehouden, zodat Pleun in alle rust zijn idool kon ontmoeten.

De ontmoeting
"We moesten Pleun wel voorbereiden op de ontmoeting, want hij kan het niet goed aan als het allemaal in één klap spontaan gebeurt", zegt Marije. En dus werd Pleun in zijn rolstoel, meter voor meter, rustig aan richting Max bewogen. "We hadden een goede eerste vraag samen bedacht. Of Max ook met zijn pet op slaapt", lacht Marije. Dat zou het ijs wel moeten breken.

Wat volgde was een hele fijne ontmoeting, waarbij Pleun optimaal genoot. "De twinkeling in Pleuns ogen zei alles. Het was prachtig. Ik zou niet eens kunnen zeggen hoe lang het allemaal duurde." Het gesprek werd afgesloten met een foto-moment en toen was het weer tijd om richting huis te gaan. "Op het laatst zagen we ook Ricciardo nog, die lachtte nog even onze kant op." Marije heeft Max nog een foto gegeven van zijn 'grootste fan uit Zandvoort'.

De rest van de dag werd de familie 'geleefd'. Het bericht dat Pleun Max had ontmoet, werd ook weer heel snel en veel gedeeld, waarop de telefoon van Marije de rest van de dag roodgloeiend stond. "Pleun zelf was na de ontmoeting heel ontspannen en 's middags heeft hij heerlijk in de tuin gezeten en de racegeluiden kunnen horen." 

De day after
Ook vandaag geniet Pleun, die nu officieel een BZ'er is (Bekende Zandvoorter), nog steeds met volle teugen. "Hij wilde vanmorgen al meteen de tuin weer in om de racegeluiden te kunnen horen." Voor Marije zelf hebben de geluiden van scheurende auto's een beetje een andere betekenis gekregen. "Als ik ze hoorde, dacht ik altijd wat jammer dat Pleun daar toch niet bij kan zijn, maar vandaag kan ik ze veel beter hebben."

"We zijn iedereen ontzettend dankbaar dat Pleuns droom gisteren is uitgekomen", zegt Marije. En o ja, slaapt Max Verstappen nu wel of niet met zijn pet op? "Nee, die heeft hij in zijn bed toch niet op."