Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen: Beste broodje bal niet bij SVA maar bij AW.DTV

20 mei 2018, 19.05 uur · Aangepast 21 mei 2018, 13.09 uur
Door: · Foto: NH/Dennis Nieuwenhuis

ASSENDELFT SVA uit Assendelft deed nog een dappere poging, maar het beste broodje bal is dit seizoen te verkrijgen bij korfbalvereniging AW.DTV uit Amsterdam. Dat is de uitkomst uit een rondgang van verslaggever Dennis Nieuwenhuis langs tal van kantines voor de rubriek sportclub met ballen.

Sportvereniging Assendelft (SVA) was de laatste die AW.DTV nog van de troon kon stoten, maar ondanks een mooie 9+ was het niet genoeg voor de overwinning. Terwijl kantinebaas Sander van der Hoorn vooraf nog optimistisch gestemd was. "We hebben niet de ballen gehakt uit blik, maar we hebben onze ballen gehakt bij de slager vandaan, dat is duurder maar iedereen is zeer te spreken over de smaak." Uiteindelijk kon de bal net niet tippen aan die van AW.DTV.

Erelid Bosman trots op B-veld
Wie SVA zegt, zegt eigenlijk ook Willem Bosman. Al vijftig jaar is hij betrokken bij de club uit Assendelft. In tal van functies. Hij was voorzitter en nu houdt hij zich bezig met het onderhoud, met als paradepaardje het B-veld van de club. "Het hele complex is ons paradepaardje natuurlijk, maar we hebben gelukkig nog een goed grasveld en daar wordt heel graag op gevoetbald. Dus we proberen dat in een goede conditie te houden." Bosman streeft er zelfs naar om de grasmat beter te maken dan de mat die in De Kuip ligt. "Het moet een strakke en mooie grasmat zijn waar het ideaal is om op te voetballen, dat is het streven", vertelt Bosman met een glimlach.

De jeugd heeft de toekomst
Net als bij veel andere verenigingen is ook bij SVA de jeugd heel belangrijk. Iemand die zich daar heel erg voor inzet is hoofdleider Esther Serpenti. Zij is betrokken bij de jeugd onder de tien en elf. In die hoedanigheid organiseert zij veel dingen en houdt zij zich bezig met 'het team van de week'. "Dat is dan een team uit de jeugd en dat wordt dan in het zonnetje gezet. Meestal spelen zij een voorwedstrijd, krijgen ze wat lekkers en mogen ze oplopen met het eerste", legt Serpenti uit. Op de vraag wat de kinderen het leukste vinden is zij heel kort. "Het oplopen dat is toch wel heel stoer dat je naast die grote mannen mag lopen en sommige zijn ook weer trainer van die kinderen dus dat geeft wel een speciaal gevoel bij ze."

Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op de radio in NH Sport. Volgende week stapt Dennis voor de laatste keer dit seizoen in zijn auto. Dan gaat hij bij AW.DTV langs om de felbegeerde 'broodje bal trofee' te overhandigen.