Kampioenschap ereklasse rugby voor RC 't Gooi

HILVERSUM - AMSTERDAM Rugbyclub 't Gooi heeft de finale om het landskampioenschap van de ereklasse met 19-30 gewonnen van RC Hilversum. In het seizoen 2012/2013 was dat de club uit Naarden voor het laatst gelukt.

In de competitie hadden beide ploegen hun thuiswedstrijd verloren en de uitwedstrijd gewonnen, dus kon het alle kanten op in de finale op het nationale rugbycentrum in Amsterdam. Hilversum begon als de regerend landskampioen aan de finale. Vorig seizoen won de club in de finale met 34-15 van 't Gooi.

Uitstekende start 't Gooi
Maar de club uit Naarden was dit jaar dominant in de eerste helft en liep via 0-12 naar een 7-22 ruststand. Hilversum hoopte op een betere tweede helft waarin de ploeg de wind in de rug kreeg. De ploeg kwam terug tot 12-25 en met een man minder ook nog tot 19-25, maar 't Gooi scoorde met een try de 19-30 en dat was ook de eindstand.

"Het beste team heeft gewonnen"
Hilversum speler Sam Hoogland zag zijn team strijdend ten onder gaan. "We hebben verloren en ik denk dat het beste team vandaag gewonnen heeft. Zij hadden meer vuur vanaf het begin, meer energie. Het gaat erom wie het het meest wil."

"Ik ben hier opgegroeid"
De teleurstelling was groot bij Hoogland na afloop van de wedstrijd. "Voor mij is de teleurstelling echt enorm, ik word er emotioneel van als ik er over praat. Ik ben hier op gegroeid en ik mocht voor het eerst starten in de finale. Vorig jaar mocht ik tien minuutjes invallen en om nu vanaf het begin te starten is een groot iets voor mij."

Maandag zie je in NH Sport een uitgebreide reportage over Hoogland.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws