Ga naar Content

Zo veel mensen verhuisden vanuit Amsterdam naar de regio West-Friesland

HOORN De huizenprijzen in Amsterdam rijzen de pan uit. Amsterdammers die ruimer willen wonen, verhuizen daarom vaak in groten getale naar de regio. Vanuit sommige regio's, zoals West-Friesland vertrokken de meeste mensen naar Amsterdam toe.

Dat blijkt uit de meest recente verhuiscijfers van het CBS uit 2016.

Drechterland
In de gemeente Drechterland zijn er meer mensen vetrokken naar Amsterdan dan dat er inwoners bij zijn gekomen. Maar het gaat niet om grote getalen. 59 inwoners kwamen naar Drechterland en 73 mensen gingen naar Amsterdam. 

Enkhuizen
Ook in deze gemeente gingen er meer inwoners naar Amsterdam dan dat er mensen uit de hoofdstad kwamen. 40 mensen verruilden de hoofdstad voor deze regio en 58 inwoners van Enkhuizen verhuisden naar Amsterdam. 

Hoorn
De meeste mensen die vanuit Amsterdam naar deze regio verhuisden gingen wonen in de gemeente Hoorn. Dat waren 345 mensen. Ook vertrokken de meeste inwoners van Hoorn naar Amsterdam. Dit ging om 368 mensen. 

Koggenland
De gemeente Koggenland is niet heel populair bij de Amsterdammer. Slechts 53 mensen kwamen vanuit de hoofdstad naar deze regio en 75 inwoners vertrokken naar Amsterdam. 

Medemblik
In de gemeente Medemblik was de toestroom van Amsterdammers redelijk hoog. 114 mensen kwamen hierheen en 147 mensen vertrokken naar Amsterdam. 

Opmeer
Naar de gemeente Opmeer kwamen de minste Amsterdammers. Slechts 24 inwoners verruilden de hoofdstad voor de kleine gemeente in de regio West-Friesland. 40 mensen vertrokken vanuit Opmeer naar Amsterdam. 

Stede Broec
Een klein groepje Amsterdammers kwam in 2016 naar de gemeente Stede Broec. Dit waren er 58. Er vertrokken meer mensen vanuit hier naar Amsterdam. Toen waren dat er 71. 

Lees hier meer over de migratie uit en naar Amsterdam.

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Deze maand is het thema 'Metropool in ontwikkeling'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over 'Metropool in ontwikkelig'.

Foto: