Ga naar Content

Zo veel mensen verhuisden vanuit Amsterdam naar de regio Zaanstreek-Waterland

ZAANSTAD De huizenprijzen in Amsterdam rijzen de pan uit. Amsterdammers die ruimer willen wonen, verhuizen daarom vaak in groten getale naar de regio. Vanuit sommige regio's, zoals Zaanstreek-Waterland vertrokken ook veel mensen naar de hoofdstad.

Dat blijkt uit de meest recente verhuiscijfers van het CBS uit 2016.

Zaanstad
De meeste mensen die de hoofdstad verlieten en besloten te verhuizen naar de regio Zaanstreek Waterland streken neer in Zaanstad. De gemeente kreeg er maar liefst 2387 ex-Amsterdammers bij. 1179 Zaanstedelingen ging in Amsterdam wonen. 

Landsmeer
Ook Landsmeer is populair bij Amsterdammers die de stad willen verlaten. 513 inwoners verruilden de hoofdstad voor de gemeente. Slechts 152 Landsmeerders besloten te verhuizen naar de hoofdstad. 

Oostzaan
Oostzaan kreeg er veel meer Amsterdammers bij, dan dat ze verloren aan de hoofdstad. 216 mensen kwamen naar de gemeente toe en 89 inwoners gingen naar Amsterdam. 

Edam-Volendam
In de gemeente Edam-Volendam was het verschil tussen Amsterdammers die kwamen en mensen die naar de hoofdstad verhuisden niet groot. 188 inwoners kwamen en 111 gingen er dat jaar weg. 

Beemster
Verreweg de minste Amsterdammers wilden in de Beemster gaan wonen. Slechts 92 inwoners vertrokken hierheen. Ook maar 41 inwoners van de Beemster gingen naar Amsterdam. 

Purmerend 
In de gemeente Purmerend was het verschil tussen inwoners die naar Amsterdam gingen en andersom niet groot. 883 Amsterdammers kwamen naar Purmerend en 603 Purmerenders vertrokken naar Amsterdam. 

Waterland
De gemeente Waterland was populair bij Amsterdammers. De regio kreeg er hier maar liefst 301 inwoners bij en iets meer dan de helft, 172, daarvan vertrok naar de hoofdstad Amsterdam. 

Lees hier meer over de migratie uit en naar Amsterdam.

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Deze maand is het thema 'Metropool in ontwikkeling'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over 'Metropool in ontwikkelig'.

Foto: