Ga naar Content
Noord-Holland

Valk die wegvloog na roofdierenshow in Tuitjenhorn is terecht

20 mei 2018, 15.18 uur · Aangepast 20 mei 2018, 19.19 uur
Door: · Foto: Heiko en Marielle

TUITJENHORN De valk die in het weekend van 5 mei wegvloog na een roofvogelshow bij dierenpark Blankendaell in Tuitjenhorn, is terecht. De vogel werd gevonden op Texel.

De eigenaren van het dier kregen op zondag de melding dat het dier mogelijk op het eiland was gezien. "Direct hebben wij onze bus klaargemaakt voor vertrek en zijn we op de laatste boot gegaan." Maandagochtend gingen ze zoeken. Het duurde tot de avond voor ze de valk te pakken kregen. "Ze zag ons en kwam als een speer naar ons toe gevlogen."

Lees ook: 'Witte' valk op de vlucht na roofvogelshow: "Het is een schat van een beest"

De valk is negen dagen zoek geweest. Nadat het dier was weggevlogen zijn valkeniers bezig geweest met zoeken naar de valk. De zoektocht was lastig, zei valkenier Hielko van Rijthoven eerder tegen NH Nieuws. "Hij is groot en wit, maar dat zijn al die meeuwen ook."

Vijf kilometer over zee
De zender die de vogel tijdens de vogelshow droeg was kapot gegaan. Daardoor konden de eigenaren de valk daarmee niet opsporen. De valk zal los blijven vliegen. "En deze topprestatie van het overleven en 5 kilometer over zee te hebben gevlogen, neemt ze mee als ervaring."