Noord-Holland

Extreme drukte richting Zandvoort vanwege zomers weer en racedagen met Verstappen

20 mei 2018, 11.26 uur · Aangepast 20 mei 2018, 20.27 uur

NH / Chantal Bos

ZANDVOORT - ZANDVOORT Wie nu met de auto onderweg is naar Zandvoort, moet rekening houden met een flinke vertraging. Volgens de ANWB staan automobilisten ongeveer een uur in de file op de N200 en N201. Het is druk op de wegen richting Zandvoort vanwege het lekkere weer en omdat op het circuit de Jumbo Racedagen zijn. Onder meer Max Verstappen is er te zien.

Niet alleen op de wegen naar Zandvoort toe is het druk. Ook in de badplaats zijn al heel veel mensen. De gemeente Zandvoort laat weten dat er geen parkeerplekken meer zijn. "Dringend advies om met de trein, scooter of fiets te komen." Mensen die voor een dagje strand naar Zandvoort komen, kunnen beter na 12.00 uur gaan. Dan zijn de meeste Formule 1-fans als het goed is wel op het circuit.

De drukte begon vanmorgen al vroeg. Rond 08.15 uur was het volgens de ANWB al aansluiten op de N200 en N201.

Niet alleen Verstappen is in Zandvoort te zien vandaag. Ook zijn teamgenoot bij Red Bull Racing, de Australiër Daniel Ricciardo, doet mee in een Formule 1-bolide. En de Schot David Coulthard is er ook. Die was tussen 1994 en 2008 actief in de Formule 1; hij won dertien GP’s.

De organisatie van de Jumbo Racedagen verwacht 100.000 toeschouwers. De NS laat vandaag extra treinen rijden naar Zandvoort. Max Verstappen is ook morgen, op tweede pinksterdag op het circuit te zien.