Ga naar Content

Zaanferry steeds populairder: alternatief voor volle bussen van Amsterdam naar de Zaan

ZAANDAM Hij vaart nu nog als enige vijf keer per dag tussen Amsterdam CS en Zaandam: de Zaanferry. Maar vanaf volgende maand wordt er flink uitgebreid. De vloot krijgt er twee elektrische boten bij, die maar liefst tien keer op een dag gaan varen. Helemaal door tot aan Wormerveer.

De uitbreiding is hard nodig, vertelt Vincent Lee van Rederij Lee. "De gemeente wil graag dat Zaanstad voor de toeristen toegankelijker wordt. En de gemeente Amsterdam wil het liefst de bussen weren uit de binnenstad."

Met de bootverbinding wordt de binnenstad van Amsterdam gespaard, en worden toeristen op een alternatieve manier naar de Zaanstreek gebracht. "Mensen kunnen zo vanuit de trein overstappen op de Zaanferry", aldus Lee.

De ferry vaart langs toeristische trekpleisters zoals de Zaanse Schans en het Hembrugterrein. Maar deze manier van vervoer is ook voor mensen uit de regio in trek. "Ook de mensen uit Zaandam die een dagje Amsterdam willen en niet willen parkeren, dan kunnen ze makkelijk de boot pakken en hebben ze een prachtige dag."

Bekijk hier het vaarschema en de volledige route van de Zaanferry.

Foto: