Aalsmeer pakt voorsprong in titelstrijd tegen Lions

19 mei 2018, 17.55 uur · Aangepast 19 mei 2018, 19.57 uur
Door: · Foto:

SITTARD Handbalclub Aalsmeer snakt naar een prijs. Zaterdagmiddag was de eerste wedstrijd van de best-of-three om het landskampioenschap tegen Lions in Sittard. Na een eerste helft waarin Lions sterker was (rust:17-11) eindigde het duel in een overwinning voor Aalsmeer met 28-29. Daardoor kan Aalsmeer volgende week zaterdag kampioen worden in eigen huis.

Het zo begeerde landskampioenschap zou het tiende van Aalsmeer zijn. Maar de laatste landstitel dateert al weer van 2009. Aalsmeer had eerder dit seizoen kans op een prijs, maar verloor de finale om de beker op Hemelvaartsdag van Bevo.

In de eerste helft nam Lions zaterdag meteen een voorsprong die via 12-7 en 17-10 resulteerde in de 17-11 ruststand.

In de tweede helft tapte de ploeg van Bert Bouwer uit een ander vaatje en werd de achterstand langzaam maar zeker weggewerkt. Het goede keeperswerk van Gaby Birjovanu van Aaslmeer hielp daar natuurlijk ook wel bij Bij 21-18 nam Lions een time-out, waar Aalsmeer meer van profiteerde en Lions naderde tot 21-20. Bij 23-23 kwamen de ploegen voor het eerst in de wedstrijd op gelijke hoogte.

In het bij fasen bikkelharde duel werd het daarna een puntje-puntje-wedstrijd. Met nog een halve minuut te gaan kwam Aalsmeer via een benutte strafworp op 28-29 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.