Zaalvoetballers Hovocubo slaan toe in eerste finaleduel

19 mei 2018, 13.46 uur · Aangepast 19 mei 2018, 14.26 uur
Door: · Foto: Hovocubo

AMSTERDAM Hovocubo heeft in de eerste finalewedstrijd om het landskampioenschap bij de zaalvoetballers toegslagen. In Amsterdam versloeg de ploeg uit Hoorn 't Knooppunt met 3-5.

Younes Makraou zette Hovocubo in de eerste helft op 0-1. Kort na de rust werd het 0-2 door Zakaria Amrani. Mats Velseboer van Hovocubo profiteerde vervolgens van de tijdstraf die Noureddine Oulad ben Youssef kreeg door de 0-3 aan te tekenen. Na 34 minuten liet Iliass Bouzit het eerste doelpunt aantekenen voor 't Knooppunt.

In de laatste vier minuten werd het 1-4 door Amir Molkarai en 2-4 door Tevfik Cayar. Vervolgens werd het 2-5 door een benutte strafschop van Amir Molkarai en bepaalde Mats Velseboer met een eigen doelpunt de eindstand op 3-5.

De tweede wedstrijd van de best-of-three wordt volgende week zaterdag (26 mei) om 19.30 uur gespeeld in Hoorn.