AZ-trainers Arne Slot en Koen Stam geslaagd voor hoogste trainersdiploma

ALKMAAR - ZEIST Arne Slot, assistent van John van den Brom bij AZ, is een van de elf trainers die zijn geslaagd voor de opleiding UEFA Pro. Daarmee mogen zij volledig gediplomeerd aan de slag in het betaalde voetbal. Ook Koen Stam, de nieuwe trainer van Jong AZ, heeft het felbegeerde papiertje op zak.

Arne Slot stapte dit seizoen over van SC Cambuur naar AZ, om van assistent in de Jupiler League assistent te worden bij een eredivisieclub. Hij tekende een contract voor drie jaar bij de Alkmaarders.

Lees ook: Arne Slot wordt assistent-trainer bij AZ

Koen Stam is komend seizoen de opvolger van Martin Haar bij Jong AZ. De 31-jarige trainer is al zes jaar in de jeugdopleiding van de Alkmaarders actief. Hij tekende een contract tot medio 2020.

Lees ook: Koen Stam tekent contract als trainer van Jong AZ

Naast Slot en Stam slaagde ook Danny Buijs voor het examen. De ex-prof fungeert komend seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen.

De andere acht trainers die het hoogste diploma hebben behaald zijn Adrie Poldervaart, Erik van der Ven, Fuat Usta, Jeroen Rijsdijk, Mischa Visser, Peter Reekers, Peter Uneken en Sjors Ultee. Alle geslaagde coaches ontvangen hun diploma rond het duel om de Johan Cruijff Schaal.

De opleiding UEFA Pro was dit seizoen iets anders van opzet, met meer aandacht voor de individuele cursist en diens eigen leertraject. Ze kregen begeleiding van Wiljan Vloet en Frans de Kat. In het afgelopen cursusjaar stonden ook meerdere sprekers voor de groep, onder wie Ronald Koeman, Louis van Gaal, Leo Beenhakker en Toon Gerbrands.

In 2019 begint de volgende opleiding UEFA Pro.

Meer over dit onderwerp:
AZ arne slot
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws