Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen naar SVA

19 mei 2018, 13.04 uur · Aangepast 19 mei 2018, 13.25 uur
Door: · Foto: NH/Dennis Nieuwenhuis

ASSENDELFT Een zinderend slot van het seizoen. Wekelijks test reizende reporter Dennis Nieuwenhuis voor Sportclub met ballen de beste snack van de vereniging waar hij op bezoek is. Korfbalclub AW.DTV heeft op de voorlaatste speeldag toegeslagen en met een 9,6 de koppositie overgenomen van St.George. Zondag valt de beslissing in Assendelft als Dennis op bezoek is bij SVA.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Dennis de auto naar Assendelft stuurt. Eerder bracht hij een bezoek aan vv Assendelft waar hij naast zijn favoriete snack greep, maar met een overheerlijk broodje kroket (8,5) toch met een gevulde maag weer vertrok. 

Lees ook: Broodje bal rap uitverkocht bij Assendelft

Bij SVA weten ze dus wat er op het spel staat. Maar dat is niet het enige. SVA kan zondag het kampioensfeest in de vierde klasse D vieren. Met 45 punten gaan de Zaanse voetballers aan kop. WSV'30 volgt met 43 punten. Bij een zege op RCZ en puntverlies bij de concurrent kan de champagnefles worden ontkurkt. Natuurlijk is erelid en oud-voorztter Willem Bosman zondag op de club, net als Lid van verdienste Pieter van der Hoorn. In de keuken ligt de druk op de schouders van Sander van der Hoorn. Slaagt hij erin om AW.DTV in het zicht van de haven van de troon te stoten?

Lees ook: Broodje bal AW.DTV neemt koppositie over

Zondag hoor je de laatste Sportclub met ballen van dit seizoen op de radio in NH Sport tussen 14.00 en 18.00 uur.