Noord-Holland

Rode Kruis Ziekenhuis vanwege trillingshinder niet naar 'Ankie's Hoeve'

19 mei 2018, 10.45 uur · Aangepast 19 mei 2018, 10.57 uur

NH Nieuws / Dennis Mantz
NH Nieuws / Dennis Mantz

BEVERWIJK - BEVERWIJK Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) zal zich niet vestigen op de eerder beoogde locatie 'Ankie's Hoeve', naast het Stationsplein in Beverwijk. De naastgelegen spoorlijn zou voor te veel trillingen zorgen.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad vandaag. In november werd door het RKZ en partner Siemens aangekondigd op die locatie een 'hypermodern' ziekenhuis te willen vestigen. Uit onderzoek van Siemens blijkt nu dat de spoorlijn - dat vooral wordt gebruikt door goederentreinen van en naar Tata Steel - te veel voor trillingshinder zorgt. Dat kan nadelige gevolgen hebben voor het gebruik van ziekenhuisapparatuur, zo meldt een woordvoerder aan de krant.

LEES OOK: Onderzoek naar nieuw ziekenhuis in Beverwijk

Waar het ziekenhuis zich wel kan vestigen, is nog onduidelijk. Wel is zeker dat het gemeentebestuur er alles aan zal doen het ziekenhuis voor Beverwijk te behouden. Burgemeester Martijn Smit zei vorig jaar nog dat het RKZ en het brandwondencentrum onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Het ziekenhuis op de Vondellaan heeft een voorkeur voor nieuwbouw, boven een complexe renovatie van het gedateerde pand.