Ga naar Content

Loods in 't Zand tot de grond afgebrand: "Dit is heel heftig"

'T ZAND De grote brand in een bedrijfspand aan de Koning Willem II-weg in 't Zand heeft veel indruk achtergelaten bij ooggetuigen. De eigenaar van het bedrijf naast het getroffen pand heeft alles zien gebeuren. "Het liep helemaal uit de hand."

Dat zegt de ooggetuige tegen NH Nieuws. "Het was een grote klap. Ik hoorde dat de buren met laswerkzaamheden bezig waren en dat liep helemaal uit de hand, wat ik begrepen heb. Vervolgens hebben we allemaal 112 gebeld", aldus de buurman van het afgebrande pand. 

Lees ook: Gewonde bij zeer grote brand in bedrijfspand 't Zand

De man zegt dat het bedrijf veel hout had opgeslagen op het moment van de brand. "Omdat het gortdroog is, sloegen de vlammen uit het dak. Ook het huis ging mee. Ik heb medelijden met deze mensen", zegt de bezorgde buurman. 

Heftig
Een andere ooggetuige zat buiten koffie te drinken en hoorde opeens mensen om hulp roepen. "Alles stond in lichterlaaie. Dat is heel heftig", zegt de vrouw. 

Bij de brand ging het pand helemaal verloren en ook een gedeelte van het woonhuis is ernstig beschadigd. Een persoon is lichtgewond geraakt. De veiligheidsregio meldt vanavond dat de bluswerkzaamheden nog zeker tot 03.00 uur vannacht doorgaan. Door de brand zitten een aantal adressen op het industrieterrein zonder stroom. Netbeheerder Liander verwacht dat deze problemen rond 21.00 uur weer zijn opgelost. 

Foto: WhatsApp André Sonderman