Ga naar Content

Peter R. de Vries en Anita Witzier openen Alkmaarse kaasmarkt voor KWF

ALKMAAR Peter R. de Vries en Anita Witzier hebben vandaag de Alkmaarse kaasmarkt geopend door samen de kaasbel te luiden. Dat deden zij vanwege de grote live show 'Nederland staat op tegen kanker' die dinsdag 29 mei wordt georganiseerd in Alkmaar.

Om klokslag 10.00 uur luidden Witzier en De Vries de kaasbel van de Alkmaarse kaasmarkt. De twee werden vergezeld door Caroline Tensen. Zij presenteert de televisieshow, maar had vorig jaar al een kaasmarkt geopend en mocht dat volgens de regels niet nog eens doen.

Lees ook: Bekende Nederlanders als levend standbeeld voor goede doel

Tijdens de liveshow gaan mensen die zich hebben ingeschreven vijf of tien kilometer hardlopen om geld in te zamelen voor het KWF. Tijdens de run doen ook de acteurs Marlijn Weerdenburg en Ruud Feltkamp mee. Ook zij waren daarom uitgenodigd bij de kaasmarkt, meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

De vijf bekende Nederlanders kregen een echte 'kaasmarkt experience'. Ze werden meegedragen op de berrie en Peter R. de Vries liet een uitstekende 'kaasdragersdribbel' zien tijdens het sjouwen van de kazen.

Lees ook: Door kanker getroffen familie zamelt geld in voor kankeronderzoek

'Nederland staat op tegen kanker' wordt voor de tweede keer georganiseerd in Alkmaar. Caroline Tensen voelt zich weer van harte welkom in de kaasstad. "Het is ons erg goed bevallen op het Waagplein afgelopen jaar. Daarom hebben we besloten om het evenement nog een jaar naar Alkmaar te brengen."

Tijdens de liveshow op dinsdag 29 mei worden optredens gegeven door bekende artiesten als René Froger, Caro Emerald, Gerard Joling en Maan.

Foto: Alkmaar Centraal