Ga naar Content

Mohammad vlogt over ramadan

AMSTERDAM De ramadan is weer begonnen. Een bijzondere maar soms ook zware periode voor moslims. De Syrische Mohammad Al Mousa, verslaggever bij NH Nieuws, vlogt over zijn eerste dag van de ramadan.

"Het is half vier 's nachts, dit is het laatste glaasje water dat ik ga drinken". Zo begint Mohammad zijn vlog. Tot half tien vanavond mag hij niet meer eten of drinken. 

Dat is soms best lastig, vooral als anderen gewoon mogen eten wat ze willen. "Al mijn collega's zijn nu aan het lunchen", vertelt de verslaggever op een lege redactie. "Eet smakelijk voor hen, natuurlijk."

"Normaal snel honger"
Toch is Mohammed niet de enige bij NH Nieuws die meedoet aan de ramadan. Stagiair Selin Erhan is ook begonnen en houdt het tot nog toe goed vol. "Normaal krijg ik snel honger, maar ik heb er nu niet zoveel moeite mee."

Ook Mohammed heeft zijn eerste dag goed doorstaan. Wel heeft hij een beetje hoofdpijn. Gelukkig staat bij de buren het eten al klaar en mag de verslaggever aanschuiven. "Maar we moeten nog wachten met eten tot het donker wordt." 

Foto: