Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Scheringa Museum in Opmeer bijna verkocht

18 mei 2018, 18.58 uur

OPMEER De onderhandelingen over de verkoop van het nog niet afgebouwde Scheringa Museum in Opmeer zijn in een vergevorderd stadium. Dat zegt makelaar Geert Klaver tegen NH Nieuws. "Inmiddels zitten we op tachtig procent richting het eind. We zijn met een aantal partijen heel serieus in gesprek."

In augustus vorig jaar begon Klaver aan de lastige opgave om het enorme gebouw, dat toen al zo'n negen jaar leegstond, te verkopen. "Ik dacht het binnen een jaar te kunnen verkopen, dat is niet gelukt. Maar ik heb goede hoop dat het dit jaar nog voor elkaar komt. Dan moet er natuurlijk nog worden verbouwd, maar kunnen we het pand in 2019 vullen", aldus de makelaar.

Lees ook: Scheringa Museum in delen verkocht en verhuurd

Het gebouw is in drie delen aangeboden. En veel geïnteresseerden dienden zich aan. Zeker nu het bestemmingsplan is aangepast waardoor er ook zorgwoningen gecreëerd mogen worden in het gebouw, zijn er ook meer mogelijkheden. "Ik heb wel honderden mensen hier over de vloer gehad."

Zorg
Met welke partijen gesprekken worden gevoerd, wil Klaver niet zeggen. Wel dat het gebouw in ieder geval geen museum zal worden. "Dat is niet realistisch. Maar in Opmeer zoeken ze nog een plek voor een school. Daar is hier ruimte genoeg voor", aldus de makelaar. "Zorg is ook een heel interessante hoek. En zo hebben we meerdere partijen benaderd. Die proberen we allemaal bij elkaar te krijgen."

ANP / Robin van Lonkhuijsen