Noord-Holland

NL
V

Drie tieners opgepakt voor gewelddadige berovingen in Krommenie

18 mei 2018, 16.59 uur · Foto: Shutterstock

KROMMENIE De politie heeft drie tieners uit Krommenie en Wormerveer opgepakt voor een gewelddadige beroving en een poging daartoe in Krommenie.

De eerste keer dat het drietal over de schreef gaat is in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 mei. Als een 20-jarige vrouw uit Krommenie en een 22-jarige man uit Assendelft rond 2.00 uur door de Serooskerkestraat fietsen, wordt de Assendelver uit het niets door drie mannen van zijn fiets getrapt. 

Twee van de drie verdachten vallen hem vervolgens aan. Ze schoppen en slaan hem en pakken zijn smartphone en fiets af. De derde verdachte richt zich op de Krommeniese en slaat haar hard in haar gezicht. Zodra hij haar mobiele telefoon heeft afgenomen, geeft hij nog twee klappen. Het trio vlucht vervolgens richting het Rosariumplein, maar wordt ondanks een zoekslag door de politie niet meer gevonden.

Jong stel
Een nacht later laten ze weer van zich horen. Iets voor half vier loopt een jong stel (beiden 17) uit Krommenie en Ooltgensplaat over de Heiligeweg als ze plotseling worden belaagd door twee jongens. Een van hen slaat de vrouw in haar gezicht, waarna de twee hun smartphones en geld opeisen. 

Het stel staat hun bezittingen niet af, waarop een van de belagers de jonge vrouw nogmaals slaat. Vervolgens slaan ze op de vlucht, en slaat het stel alarm bij de politie. Net als de nacht ervoor kamt de politie de omgeving uit. Ditmaal levert dat wel iets op: een 16-jarige Krommenieër en een 17-jarige Wormerveerder worden aangehouden. 

Derde verdachte 
Als de vrijdagnacht mishandelde vrouw zich een paar dagen later op het bureau meldt, herkent ze in 17-jarige Wormerveerder haar belager. Snel daarna komt de politie ook de derde verdachte op het spoor. De 17-jarige Krommenieër zit sinds gisteren vast.

De teamchef van de basiseenheid Zaanstad laat weten zijn collega's te prijzen om de voortvarendheid waarmee de zaak is opgelost. "Het is alleen wel schrijnend dat jongeren betrokken zijn bij dergelijke geweldsincidenten."