Ga naar Content

Met 12 graden dobberen in het buitenbad: "Ik heb nog geen harde tepels"

KROMMENIE Om 07.00 's ochtends staat er al een rij voor zwembad de Crommenije in Krommenie. Buiten mag het dan 12 graden zijn, maar een grote groep waterratten wil vandaag meteen een duik maken in het splinternieuwe buitenbad.

Roemer (6) is een van de eerste badgasten en staat te rillen als hij uit het bad komt. "Het water is lekker warm", bibbert hij. "Maar buiten is het koud". Een groepje scholieren gaat de hele dag niets anders doen dan in het nieuwe bad dobberen. "We gaan zwemmen, zwemmen en nog eens zwemmen."

Lees ook: Ouderen willen luie trap in buitenbad: "Nu kan ik er niet meer in"

De bouw van het zwembad duurde langer dan gepland en werd geplaagd door vernielingen. Ivonne van Tuijl laat weten dat ook het inzaaien van het gras langer duurde door de koude winter. "We zijn heel erg trots dat we nu toch open kunnen", aldus Van Tuijl tegen NH Nieuws. 

Lees ook: Buitenbad De Crommenije ein-de-lijk geopend

Van Tuijl heeft zelf nog geen duik genomen "Ik vond het nog wel een beetje fris." Zwemmers die aankomend weekend gebruik willen maken van het buitenbad moeten zich goed insmeren. Het frisse weer maakt namelijk plaats voor de zon. 

Foto: NH/Mischa Korzec