Wegwerkzaamheden op Texel tijdens Pinksterweekend: "Achterlijk idee"

TEXEL - Wie dit Pinksterweekend op Texel verblijft, moet rekening houden met wegwerkzaamheden. Zo was het fietspad Ruigendijk tijdelijk onberijdbaar.

Dat blijkt uit een Facebook-post van de gemeente Texel. "Tussen 18 en 24 mei vinden asfalteringswerkzaamheden plaats aan het fietspad Ruigendijk, van het fietspad naar De Cocksdorp tot het puinpad naar Akabia."

Lees ook: Gezin neemt zeven fietsen op creatieve manier mee naar Texel

Ook een deel van de Stengweg bij De Cocksdorp is vanaf vandaag enkele dagen afgesloten voor fietsers. Automobilisten kunnen in verband met renovatie van de dijk tot oktober geen gebruikmaken van de Stengweg, maar omdat er dit weekend langs een deel van de weg onderzoek naar granaten wordt gedaan, worden fietsers op afstand gehouden.  

Bouw gemaal
Bij vissersdorp Oudeschild moeten fietsers rekening houden met meerdere afsluitingen. Zo is het buitendijkse fietspad (parallel aan de IJsdijk) tot oktober afgesloten vanwege de bouw van een nieuw gemaal. In verband met dijkversterkingswerkzaamheden is ook het buitendijkse fietspad langs de Oudeschildse jachthaven afgesloten. Die afsluiting geldt al sinds april, en wordt pas na de pinksterdagen opgeheven.  

Ook op tal van andere plekken vinden werkzaamheden of evenementen plaats, waardoor fietsers en automobilisten op een alternatieve route zijn aangewezen. Over de noodzaak van de werkzaamheden lijken geen twijfels te bestaan, maar over het moment des te meer.

'Achterlijk idee'
"Wie heeft dit nu weer bedacht?", reageert een vrouw uit De Cocksdorp op de gemeentelijke aankondiging. "Achterlijk idee, juist in het drukste weekend van het jaar."  Een vrouw uit Den Burg verwoordt het iets subtieler: "Is het slim om tijdens zo'n beetje het drukste weekend van het jaar fietspaden aan te pakken?" 

Lees ook: Texel wil van auto's af: laat 'm alsjeblieft achter in Den Helder

Hoewel het gros van de pinkstergasten nog moet arriveren, fietsen er inmiddels aardig wat toeristen rond op het eiland. "We hebben nog geen klachten gehad", zegt woordvoerder van de Texelse VVV tegen NH Nieuws. Bovendien valt het aantal afsluitingen volgens haar best mee. "We hebben nog genoeg fietspad over." 

Update: Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de werkzaamheden rondom fietspad Ruigendijk eerder zijn afgerond dan verwacht. Bovendien vinden de werkzaamheden niet alleen in het drukke Pinksterweekend plaats, maar zijn deze eerder dit jaar al van start gegaan.

Meer over dit onderwerp:
Noordkop & Texel texel
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws