Kinderboerderij De Veldmuis is gered: "We zitten in de lift"

18 mei 2018, 12.02 uur · Aangepast 18 mei 2018, 12.51 uur

ZAANDAM - ZAANDAM Een jaar geleden dreigde kinderboerderij De Veldmuis in de Zaandamse wijk Westerwatering nog te moeten sluiten, maar inmiddels staan de zaken er een stuk beter voor. "Het gaat eigenlijk heel goed, de kinderboerderij zit in de lift."

Waar de kinderboerderij eerder een schreeuwend tekort had aan vrijwilligers, lopen er volgens mediapartner RTV Zaanstreek nu 50 mensen op het terrein rond. Daardoor kunnen er ook weer meer activiteiten worden georganiseerd, zoals de logeerpartij morgen. Kinderen worden dan uitgenodigd om een nachtje tussen de kippen, varkens en geiten te slapen. 

Lees ook: Kinderboerderij De Veldmuis zoekt vrijwilligers: "Iedereen is welkom"

Deze ommezwaai is volgens vrijwilligster Danielle de Heer vooral te danken aan inzet. "Gewoon doen en je zult zien dat je alles kunt bereiken wat je wilt." Toch is De Veldmuis er nog niet helemaal: dit jaar moeten er 25 vrijwilligers bij komen om de kinderboerderij volledig te laten draaien. 

Zo kan momenteel de horecagelegenheid nog niet elke dag open. Ook zijn er nog mensen nodig voor bouw en onderhoud. "Iedereen die denkt iets te kunnen betekenen, is van harte welkom."