Noord-Holland

Deel winkelketen Action mogelijk in de verkoop

18 mei 2018, 08.23 uur · Aangepast 18 mei 2018, 14.16 uur

Shutterstock
Shutterstock

ENKHUIZEN - ENKHUIZEN De Britse investeringsmaatschappij 3i verkoopt volgend jaar waarschijnlijk een deel van prijsvechter Action. Die suggestie heeft bestuursvoorzitter Simon Borrows van de beursgenoteerde investeerder volgens Het Financieele Dagblad gedaan tijdens een presentatie aan financieel analisten in Londen.

De Britse investeringsmaatschappij nam in 2011 de winkelketen over van oprichters Gerard Deen en Rob Wagemaker. Action is de grootste bezitting van 3i, dat 80 procent van de aandelen van de Nederlandse discountwinkelketen bezit. Van het belang van 3i zit 45 procent in de beursgenoteerde groep en 35 procent in het private fonds Eurofund V.

De kapitaalverschaffers van Eurofund sturen aan op een verkoop. Zij hadden volgens de krant in 2006 voor tien jaar geld toegezegd. Die looptijd is eenmalig verlengd tot 2019.

Action is een van oorsprong West-Friese winkelketen. De eerste vestiging werd in 1993 geopend in Enkhuizen, waarna de keten zich al snel uitbreidde in de hele provincie. Action is tegenwoordig actief in meerdere landen en heeft meer dan 1.000 vestigingen.