Noord-Holland

Politieagente redt hoogbejaarde vrouw na val: "Ik ben jullie zo dankbaar"

18 mei 2018, 08.00 uur · Aangepast 18 mei 2018, 08.15 uur

Politie Amsterdam Overtoomse Sluis
Politie Amsterdam Overtoomse Sluis

AMSTERDAM - AMSTERDAM "Lieverd, ik ben zo blij dat jullie mij gevonden hebben." Het waren de eerste woorden van een hoogbejaarde vrouw die afgelopen weekend was gevallen en al lange tijd lag te roepen om hulp. Een agente vond haar. Over de reddingsactie schreef ze een gedetailleerd verhaal.

"Het is zaterdag 13 mei, 22.00 uur, als ik met mijn maatje in de auto stap", begint het verhaal van de politieagente. Rond 01.30 uur worden ze gevraagd naar een zorginstelling in Amsterdam te komen omdat er een vrouw aan het schreeuwen is.

"De meldster vangt ons op de locatie op, zodat zij kan aanwijzen waar zij het geschreeuw vandaan hoort komen." De agente beschrijft dat ze het geroep hoort, maar niet direct weet waar het precies vandaan komt. In het complex zitten meer dan 100 woningen. Na een zoektocht komen ze bij het goede adres aan. "Bij de woning roepen we de mevrouw nog, maar krijgen geen reactie. Ik kijk m'n maatje aan en bedenk mij dat dit kostbare minuten zijn."

Hoofd op schouders
De agenten krijgen de deur open en ze zien de vrouw. Ze ligt in de slaapkamer. Ze is onderuit gegleden en zit met haar arm vast in de rollator. Terwijl de agente de vrouw helpt, wordt een ambulance gebeld. "Daar zit ik dan. Op de grond, arm om haar heen geslagen." Ze beschrijft dat de oude vrouw haar hoofd op haar schouders legt en zegt: "Lieverd, ik ben zo blij dat jullie mij gevonden hebben. Ik ben jullie zo ongelooflijk dankbaar."

De oude vrouw vertelt erna dat ze 92 is en die avond eerste is geworden met klaverjassen. Het was een leuke avond, maar toen viel ze, beschrijft de agent in het bericht. "Kind, dit moeten we vastleggen! Ik ben zo blij dat jullie mij gevonden hebben!", zegt de vrouw opnieuw. Nadat ze alles over zichzelf heeft verteld, komt de ambulance.

Een paar dagen later gaat de agente op bezoek bij de dame. Opnieuw bedankt de oude vrouw de agente uitgebreid, is in het verhaal te lezen. Ten slotte bedankt ook de agente de oudere vrouw. "Lieve oma, tussen ons zit er 67 jaar verschil. Bedankt dat ik u heb kunnen redden. Bedankt voor deze bijzondere ontmoeting", schrijft ze aan het einde van haar brief.