Noord-Holland

NL
V

Moeder doet oproep aan Verstappen voor gehandicapte zoon: "Op 500 meter afstand zit je grootste fan"

17 mei 2018, 22.23 uur · Aangepast 17 mei 2018, 22.40 uur · Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

ZANDVOORT De 14-jarige Pleun wil niets liever dan Max Verstappen in het echt zien. Maar door een progressieve spierziekte kan de Zandvoorter niet naar het circuit, waar de Formule 1-coureur komend weekend te vinden is vanwege de Jumbo Racedagen. De moeder van Pleun doet daarom een oproep aan Verstappen. "Wil je alsjeblieft 500 meter verder rijden om mijn zoon een hand te geven?", vroeg ze hem.

Een grotere fan van Max Verstappen is er niet, als je het aan Pleuns moeder Marije vraagt. "Als je Pleun voor een normaal televisieprogramma zet, is het een kind dat na vijf minuten al iets anders op wil of iets anders wil doen. Maar als Max rijdt, horen we hem twee uur lang niet." Hij heeft ook een petje, dvd's en andere spullen van de Formule 1-coureur.

Lees ook: Drie Red Bulls gelijktijdig op Zandvoort

Pleun kan door zijn ziekte niet meer praten. "De spieren waarmee hij in het verleden nog enige spraak kon produceren werken niet meer of nauwelijks." Sinds mei vorig jaar praat de jongen met een computer die hij met zijn ogen bedient. Zijn moeder legt uit dat hij door zijn aandoening niet goed tegen harde geluiden en drukte kan. Op het circuit zou hij gek worden van de motoren en de duizenden mensen.

Op Twitter maakte Marije duidelijk dat haar zoon er dit weekend niet bij kan zijn, maar dat ze toch hoopt dat Max en Pleun elkaar kunnen ontmoeten.

Aan NH Nieuws lichtte ze haar oproep nog eens extra toe. Opnieuw vraagt ze Verstappen om haar zoon te bezoeken. "Op 500 meter afstand zit je grootste fan. Heel misschien heb je ergens vijf minuutjes tijd om deze jongen te ontmoeten. Dan zou je hem heel gelukkig maken. En ik denk dat hij jou ook wel gelukkig maakt."

NH Nieuws / Paul Tromp