Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Werkzaamheden Oosterengweg Hilversum opnieuw stilgelegd vanwege asbest

17 mei 2018, 20.01 uur · Foto: Provincie Noord-Holland

HILVERSUM Bij graafwerkzaamheden op de Oosterengweg in Hilversum zijn in de grond kleine brokjes asbest aangetroffen. De werkzaamheden zijn vervolgens stilgelegd. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Een maand geleden werden graafwerkzaamheden aan de busbaan voor de HOV-lijn op de Oosterengweg stilgelegd, ook vanwege asbest.

Het asbest vormt geen gevaar voor de volksgezondheid, meldt de provincie Noord-Holland. De hoeveelheid is beperkt en de stukjes liggen ongeveer 20 tot 30 centimeter onder straatniveau, op een afgesloten werkterrein. De vervuilde grond moet wel gesaneerd worden.

Lees ook: Werkzaamheden aan HOV-busbaan in HIlversum stilgelegd na vondst asbest

Het stuk weg waaronder vorige maand asbest werd aangetroffen, wordt vandaag en morgen gesaneerd. De provincie streeft ernaar de recent aangetroffen plek direct erna te saneren. Mocht dat deze week niet lukken, dan gebeurt het zo snel mogelijk daarna.

Voorbereiding
Op de Oosterengweg wordt in 2018 op diverse plaatsen gegraven in verband met het verleggen van kabels en leidingen. Het gaat om voorbereidende werkzaamheden: eind 2019 start de provincie met de bouw van een spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg.