Duizenden bezoekers verwacht tijdens tweede editie Power Valley: ''Je voelt de brullende motoren''

LANGEDIJK - Tractoren die met duizenden pk's een sleepwagen van 25 ton over een weiland trekken. Ook dit jaar kunnen liefhebbers van tractorpulling hun hart ophalen tijdens Power Valley in recreatiegebied Geestmerambacht. "Het brult, het geeft herrie en je voelt het vermogen. Voor Noord-Holland is dit uniek", aldus organisator Joost van Kampen.

Op het terrein in Broek op Langedijk worden de laatste puntjes op de i gezet voor Power Valley. De sport is ontstaan bij de boeren die ooit wilden bewijzen dat hun paard het meeste gewicht kon trekken. 

Inmiddels zijn de paarden ingeruild voor tractoren met een vermogen van wel 8.000 pk. De voertuigen moeten een sleepwagen met een gewicht van ruim 25 ton zover mogelijk over een baan trekken. De bolides lijken vanaf de buitenkant met een beetje fantasie nog op een tractor. Van binnen zijn het echter racemonsters. 

Internationale top 
Het idee voor Power Valley is ontstaan bij de Noord-Hollandse teams die tot de internationale top behoren. "Wij reden al veertien jaar maar nog nooit hebben we een wedstrijd in Noord-Holland gereden. Dat moest anders en daardoor is Power Valley vorig jaar ontstaan'', aldus Van Kampen. ''Het is veel organisatie maar het is het allemaal waard."

En met succes want duizenden bezoekers kwamen vorig jaar op het evenement af. Ook dit jaar worden er ruim drieduizend bezoekers verwacht.  Voor Bas Liefting van het team Argos Oil Whispering Giant ligt de druk hoog komende zaterdag. "Het is toch een thuiswedstrijd, familie, vrienden, kennnissen en sponsoren staan te kijken. Falen is dus geen optie."

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws