Sport

AZ wil niet door met Coutinho en Garcia

17 mei 2018, 13.57 uur · Aangepast 17 mei 2018, 14.27 uur

Pro Shots / Kay in 't Veen
Pro Shots / Kay in 't Veen

- ALKMAAR AZ heeft doelman Gino Coutinho en aanvaller Levi Garcia laten weten dat hun aflopende contract niet wordt verlengd.

Reservedoelman Coutinho stond drie seizoenen onder contract bij AZ. Eerder speelde hij bij ADO Den Haag, Excelsior, FC Den Bosch en PSV. De 35-jarige Coutinho kwam aan het eind van het seizoen in opspraak, omdat hij spits Wout Weghorst blesseerde op de training. Weghorst moest worden gehecht in de edele delen.

Lees ook: 'Van den Brom vindt dat Coutinho een grens heeft overschreden' 

Coutinho zelf was ook al wel klaar in Alkmaar. Aan het einde van het seizoen liet hij al weten dat hij weinig trek had in nog een seizoen als bankzitter. 

Lees ook: 'Reservedoelman Coutinho verlaat AZ'

Garcia
AZ heeft ook aanvaller Levi Garcia laten weten dat er voor hem geen toekomst is in Alkmaar. Garcia kwam in 2015 naar AZ, maar werd afgelopen seizoen verhuurd aan het Rotterdame Excelsior.

Eerder deze week werd al duidelijk dat Joris van Overeem de overstap naar FC Utrecht maakt. De gehuurde spelers Marko Vejinovic (Feyenoord) en Ricardo van Rhijn (Club Brugge) keren terug naar hun oude club. De contracten van Thomas Ouwejan en Mees Hoedemakers werden wel verlengd.

Lees ook: 'Ouwejan langer bij AZ en op stage bij het Nederlands elftal'