Kenniscongres: Zo vind je de speld in een hooiberg

17 mei 2018, 11.19 uur · Aangepast 17 mei 2018, 19.26 uur

- Noord-Holland - Goed personeel kan tegenwoordig overal aan de slag. Maar hoe zorg je er als ondernemer voor dat deze talenten juist voor jouw bedrijf kiezen? En hoe hou je deze mensen binnenboord en waar kun je deze mensen vinden? Daarover organiseert NHmedia samen met AZ op 23 mei het Kenniscongres in het AFAS Stadion.

De economie bloeit en de werkloosheid daalt dus is de jacht op personeel geopend. Steeds meer bedrijven hebben moeite om geschikt personeel te vinden. Wie op zoek is naar toptalent heeft te maken met de bekende speld in de hooiberg. En die hooiberg wordt dus alleen maar groter.

En als je dan de ideale man of vrouw binnengehaald hebt is er de angst dat talent weggekaapt wordt. Volgens Marijn Beuker, talentontwikkelaar bij voetbalclub AZ, is het cruciaal dat je talent blijft onderhouden. "Ontwikkeling moet continue aanwezig zijn, je moet dus mensen hebben die ontzettend gericht zijn op ontwikkeling. Maar je moet als organisatie ook ontzettend veel energie geven aan het ontwikkelen van mensen, het continue beter willen worden. Dat is wel een eigenschap die bij topsport en topsporters hoort."

Kenniscongres 
Om Noord-Hollandse ondernemers te inspireren op dit thema organiseren NH Media en AZ het kenniscongres getiteld: 'The Art of Talent'. Onder leiding van Humberto Tan zullen op 23 mei in het AFAS Stadion mediatycoon Derk Sauer en Koninklijk Concertgebouw-directeur Jan Raes over het onderwerp vertellen.

"Dit is de derde keer dat we het kenniscongres houden", zegt commercieel directeur NH Media Ger Welbers. 'We doen dit omdat er veel Noord-Hollandse ondernemers actief zijn, hier veel ondernemende mensen wonen. We willen graag een middag organiseren waarbij we een thema centraal stellen om daar over in gesprek te gaan om de deelnemers te inspireren. En dat is deze keer 'talent'.  

Deelnemen 
Wil je ook naar het Kenniscongres? Stuur dan een mail naar talent@nhmedia.nl en reseveer je gratis kaarten. Let wel: vol is vol! 

Kenniscongres The Art of Talent 
woensdag 23 mei 
aanvang: 15:00, na afloop netwerkborrel 
locatie: AFAS Stadion, Alkmaar