Ga naar Content

Parkeren rond Kennemer Theater Beverwijk is een kunst

BEVERWIJK Parkeren is voor omwonenden van het Kennemer Theater in Beverwijk een zware opgave. Hoewel ze een parkeervergunning hebben, moeten ze hun auto vaak noodgedwongen op de stoep zetten. Met als gevolg dat ze een bekeuring krijgen.

Vooral als het druk is in het Kenemer Theater en het kleine parkeerterreintje snel volloopt, parkeren bezoekers hun auto in de wijk. "Waardoor wij, als we thuis komen van ons werk, onze auto's niet meer kwijt kunnen", zegt Ank Hoogewerf uit de Trijntje Kemp- Haanstraat. "Dan zet ik de auto maar even op de stoep en probeer later, als de mensen weg zijn, alsnog een plekje te vinden. Dat lukt niet altijd en dan heb je weer een bekeuring."

Spuugzat
Veel bezoekers van het Kennemer Theater maken gebruik van de parkeerschijf, die een uur geldig is. "In de pauze zie je ze dan het tijdstip komen verschuiven waardoor ze nog een uurtje langer kunnen bliven staan", zegt Ank, die de overlast van deze parkeerders spuugzat is.

SamenBeverwijk denkt een oplossing voor het probleem te hebben gevonden. De lokale politieke partij wil een parkeerdek laten bouwen waardoor zowel bezoekers van het Kennemer Theaters als buurtbewoners hun auto's kwijt kunnen. Verplaatsen van het theater naar de entree van de stad, zoals de VVD wil onderzoeken, wil SamenBeverwijk niet. "Dit culturele centrum hoort in het hart van de stad", zegt raadslid Alex van Luijn. "Er is al genoog gesloopt in Beverwijk de laatste jaren."

Foto: NH Nieuws