Noord-Holland

NL
V

Zaandammers bezorgd over hoog gras in middenberm Provincialeweg: "Wachten op het volgende ongeluk"

17 mei 2018, 12.03 uur · Aangepast 17 mei 2018, 16.11 uur · Foto: NH Nieuws

ZAANDAM Het gras in de middenberm van de Provincialeweg in Zaandam is op sommige plekken zó hoog dat het voor gevaarlijke situaties zorgt. Eergisteren ging het daar ter hoogte van de kruising met de Mauritsstraat nog mis, toen twee auto's op elkaar botsten. Volgens ooggetuigen is het een wonder dat er alleen blikschade was en geen gewonden vielen.

Medewerkster Kitty van het tankstation heeft vanaf haar werkplek zicht op het zo gevaarlijke verkeerspunt. Ze krijgt dagelijks van meerdere klanten te horen dat zij zich grote zorgen maken over de verkeersveiligheid. "Klanten komen boos binnen en vragen waarom wij niks aan doen aan dat hoge gras. Dan moeten we uitleggen dat het niet op ons terrein staat en dat het dus niet van ons is."

"Wachten op het volgende ongeluk"
Kitty hoorde dinsdagavond rond 20.30 uur een flinke klap en wist meteen dat het opnieuw mis was gegaan. Dat gebeurt volgens haar elk jaar opnieuw meerdere keren in deze tijd van het jaar. "Het wachten is op het volgende ongeluk", vult haar collega aan.

"Het is echt een achterlijke situatie. Je ziet gewoon niet wat er aankomt. Sommige mensen die met meerderen in hun auto zitten stoppen en laten zelfs een passagier uitstappen om te kijken en als er dan niks aan komt, rijden ze snel verder."

Automobilist Gilbert Leegwater rijdt dagelijks in noordelijke richting over de Provincialeweg en keert op de 'beruchte' plek om in tegengestelde richting naar het tankstation te gaan.

Bij hem is het gelukkig nog niet misgegaan, maar hij onderstreept het gevaar. "Omdat ze alleen dat hoekje maaien, zie je het nog niet. Het probleem blijft bestaan. Je moet blijven kijken en altijd met de neus van je auto een klein stukje de weg op. Dan kan het al te laat zijn."

"Blij met meldingen"
Een woordvoerder van de gemeente laat NH Nieuws weten dat er 'op dit soort knooppunten' viermaal per jaar wordt gemaaid. Een aantal uitvoerders houdt volgens haar in de tussentijd in de gaten of er een extra keer moet worden gemaaid, omdat er anders gevaar dreigt. "We zijn blij met meldingen, die worden dagelijks meegenomen."

Op de plek van het ongeluk van dinsdagavond wordt morgen de hele berm gemaaid, aldus de woordvoerster.