Noord-Holland

'Max-mania' en strandfeesten: topdrukte richting de kust tijdens Pinksteren

16 mei 2018, 18.50 uur

ZANDVOORT - ZANDVOORT "We hebben Zandvoort nooit op slot hoeven doen, de vorige drie keren dat Max hier was ging het ook allemaal goed." Wethouder Verkeer Gerard Kuipers is vol vertrouwen dat het dit weekend logistiek allemaal soepeltjes zal verlopen in Zandvoort. Met name zondag en maandag, wanneer Max Verstappen op het circuit te gast is, zal het goed druk worden op de wegen richting de kust.

Naast de Familie Racedagen op het circuit, staan er in Zandvoort en Bloemendaal ook nog een paar strandfeesten gepland. "We zijn onderdeel van de Veiligheidsregio en hebben dit met alle hulpdiensten, verkeersregelaars en andere betrokkenen goed op elkaar afgestemd voor komend weekend", zegt Kuipers. Met name in de ochtend en aan het einde van de middag zal het druk worden op de N200 en de N201. 

Advies
"Kom in ieder geval naar Zandvoort, pak de bus of trein als het kan, met de auto sta je ongeveer een half uurtje in de file", adviseert Kuipers. Max Verstappen zelf hoeft in ieder geval niet in de file te staan, hij wordt keurig met de helikopter in Zandvoort afgezet.

Lees ook: Circuit Zandvoort maakt zich op voor komst Verstappen: "Hij is een hele normale jongen"

Training
Vandaag wordt er al flink getraind voor de races de komende pinksterdagen. Want, even voor de goede orde, het draait natuurlijk niet alleen maar om Max en zijn bolide dit weekend. Voormalig autosport-cameraman en Zandvoorter Boudewijn Loogman staat langs het circuit naar de rondscheurende Porsches te kijken. Zelf gaat hij dit weekend niet naar de races. "Het wordt me een beetje te druk. Ze verwachten zo'n 80.000 mensen per dag, dus nee." En die files? "Ach ja, dat is altijd zo, dat hoort gewoon een beetje bij dit soort dagen in Zandvoort.

Lees ook: Drie Red bulls gelijktijdig op Zandvoort

Handtekeningen
Wie een handtekening van Max Verstappen wil scoren, moet geluk hebben. "Maar niet alleen Max is er. Ook Coulthard en Ricciardo zijn aanwezig", vult de wethouder aan, die zelf ook racefan is. Van wie hij een handtekening zou willen hebben? "Mijn zoontje van vijf gaat voor die van Max, mijn dochtertje is meer fan van Ricciardo." Dan zal hij zijn pen en papier wel aan David Coulthard moeten geven.