Noord-Holland

Zaanse bewoners na drie weken weer internet en telefonie: "Het is eindelijk goed"

16 mei 2018, 16.00 uur

Sylvia Wempe
Sylvia Wempe

ZAANDAM - ZAANDAM Ze waren de wanhoop nabij, de bewoners van een ouderencomplex aan de Jacobus Gorisstraat in Zaandam. Al drie weken hadden zij geen beschikking over internet en telefonie van KPN en werkte zelfs het noodalarm niet. Maar na een ludieke actie als laatste wanhoopskreet gisteren, zijn de problemen opgelost. "Ik kan dan wel boos zijn geweest, maar we hebben wel met z'n allen gegeten", aldus bewoonster Sylvia Wempe.

Uit pure wanhoop om iets te forceren, blokkeerde een groepje bewoners, onder wie Sylvia en haar man Jan, gisteren de KPN-winkel op de Gedempte Gracht. Net zo lang, tot een KPN-medewerker toezegde om iets aan de situatie te gaan doen. Diezelfde dag nog hebben monteurs de boel gerepareerd.

 

Lees ook: Zaanse bewoners woedend op KPN vanwege kapotte kabel: wekenlang geen internet en telefonie

"Nou, het is dus eindelijk goed", laat Sylvia vandaag weten aan NH Nieuws. "We hebben tot nu toe ook geen storing meer gehad. Ik kan dan wel boos zijn geweest, maar we hebben wel met z'n allen gegeten. Ik heb de boys een broodje kroket aangeboden en wat te drinken. En ze zijn echt niet eerder weggegaan voordat iedereen alles had."