Start van hoofdcontent

CASTRICUM

nl

Politie vraagt opnieuw aandacht voor vermiste Fiona Meiland

16 mei 2018, 16.30 uur · Aangepast 16 mei 2018, 16.40 uur

CASTRICUM De politie doet in opsporingsprogramma Bureau NH opnieuw een oproep om uit te kijken naar de vermiste Fiona Meiland. De 44-jarige vrouw uit Emmen verdween eind december in onze provincie.

Zij was op dat moment bezig met een retraite van tien dagen in het Onze Lieve Vrouwe Ter Nood-klooster in Heiloo. Ze verliet het gebouw op 19 december en is daarna nooit meer gezien. Haar telefoon gaf voor het laatst een signaal in de buurt van camping Bakkum. 

Lees ook: Moeder van al weken vermiste Fiona (43) doet emotionele oproep: "Help ons, de onzekerheid is slopend"

Daarom zijn er in de driehoek Castricum, Egmond en Heiloo meerdere zoekacties geweest, maar zonder resultaat. Volgens Fiona's moeder verdween haar dochter wel vaker tijdens depressieve periodes, maar is vijf maanden heel erg lang. Dat beaamt politiewoordvoerder José van Dijk in Bureau NH. "Wij willen echt graag weten waar zij is."

Van Dijk geeft daarom nogmaals het signalement van Meiland op. "Ze heeft blauwe ogen, is klein van postuur en kan door een ziekte niet goed lopen. Daarom heeft ze soms een wandelstok. Verder noemt ze zich soms Bernadina."

De politie heeft inmiddels een tip binnengekregen dat Fiona in het Drentse Havelte zou zitten. "Ze zou daar op een scootmobiel hebben gereden. Onze collega's hebben daar onderzoek naar gedaan, maar dat heeft niets opgeleverd", legt Van Dijk uit. "Waar zij nu dus is, weten wij echt niet." 

Wie tip heeft over Fiona, kan met de politie bellen via telefoonnummer 0800-6070.

Foto: Facebook / Stichting ZoekJeMee