Noord-Holland

De Peiling: Hoe waren jouw schoolreisjes?

16 mei 2018, 13.59 uur · Aangepast 16 mei 2018, 14.12 uur

- Het Dofinarium, Oud Valkeveen en Duinrell zijn nog steeds favoriete bestemmingen voor schoolreisjes. Er is in al die jaren dus weinig veranderd. Wat weet jij nog van jouw schoolreisjes?

Schoolreis-seizoen
Het schoolreis-seizoen gaat weer beginnen."Juni is de favoriete maand om met de klas een uitstapje te maken", zegt Brian Berghuis, uitgever van het Nationaal Schoolreis Magazine in dagblad Metro. "Maar september is ook steeds meer in trek. Dan kunnen kinderen alvast aan elkaar en hun nieuwe leerkracht wennen.”

Weinig veranderd
Schoolreisjes zijn anno 2018 eigenlijk niet heel anders dan 20, 30 jaar geleden. "Het Dolfinarium is nog altijd een favoriet, net als Duinrell en Avonturenpark Hellendoorn." In Noord-Holland is speelpark Oud Valkeveen al 90 jaar een een vaste bestemming voor heel veel bussen vol kinderen op schoolreis.

Wel of niet
Zo nu en dan laait de discussie op of scholen nog wel op schoolreis moeten met hun leerlingen. Berghuis vindt van wel. "Schoolreisjes zijn superbelangrijk voor pedagogische aspecten, educatie en natuurlijk de fun. Ik pleit dat iedereen het een keer per jaar doet.”

Waar ging jij naar toe?
Zat jij ooit kotsmisselijk van de Rang Menthol, Fruitella's of de Treets in de bus naar de Efteling? Wat weet je nog van jouw schoolreisjes van vroeger? En waar gaan de (klein)kinderen nu naar toe? Onder de banken jongens en vertel jouw verhaal!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar depeiling@nhnieuws.nl.