Sport

Ouwejan langer bij AZ en op stage bij het Nederlands elftal

16 mei 2018, 13.20 uur · Aangepast 17 mei 2018, 13.31 uur

ALKMAAR - ALKMAAR Het is AZ wederom gelukt om een belangrijke basisspeler langer aan zich te binden. De club verlengde woensdag het contract met Thomas Ouwejan tot en met de zomer van 2022.

De verdediger is blij met de verlengde verbintenis. "Als kind van de regio is het heel mooi om voor zo lang bij te mogen tekenen. AZ is een nuchtere club, geen gekkigheid en dat past wel bij mij."

Ouwejan is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van John van den Brom, een groot contrast met het seizoen daarvoor. "Vorig seizoen zat ik veel op de bank en dan raakt je geduld wel eens op. Voor mij was het erg leuk dat ik als basisspeler begon aan dit seizoen. Ik denk dat ik me goed heb ontwikkeld, maar er zijn natuurlijk altijd wel verbeterpunten."

De pas 21-jarige speler kijkt al uit naar het volgende seizoen."Ik wil sowieso de Europa League in, dat lijkt me geweldig om dat spelend mee te maken. En ik hoop ook dat we in de competitie weer in de top drie komen."

Waar de meeste speler al vakantie kunnen vieren gaat die vlieger voor Ouwejan niet op. Voor hem wacht er de komende dagen nog een druk programma. "Ik moet moet nu meteen door naar het Nederlands elftal om daar een tweedaagse stage te doen en dinsdag moet ik nog met Jong Oranje naar Zuid Amerika."