Noord-Holland

Weer extra maatregelen tegen overlast ramadan in Hilversum

16 mei 2018, 12.30 uur · Aangepast 16 mei 2018, 13.21 uur

Shutterstock
Shutterstock

HILVERSUM - HILVERSUM De laatste jaren is het vaak raak in de gemeente Hilversum: tijdens de ramadan zorgen jongeren voor flinke overlast. Daarom past de gemeente, evenals afgelopen jaar extra maatregelen toe tijdens de vastenperiode. "De aanpak van vorig jaar heeft gewerkt", aldus een woordvoerder.

"Ik kan ook niet helpen dat oorzaak en gevolg iets met elkaar te maken hebben. Ik praat gewoon over de feiten", vertelde burgemeester Pieter Broertjes vorig jaar tijdens een gesprek met NH Nieuws. In 2016 legde hij al de link tussen de ramadan en de toenemende overlast in de gemeente. Dat kwam hem op een bak kritiek te staan.

 

Lees ook: Moslims beginnen aan vastenmaand ramadan

Broertjes koppelt de overlast tijdens de ramadan aan jongeren die pas laat mogen eten en "nog een hele hoop energie" hebben. Het mooie weer en het feit dat het pas laat donker wordt, zou hier ook aan bijdragen.

Daarom wordt er ook dit jaar weer voor gezorgd dat de jongeren later op de avond wat te doen hebben. Jeugdcentra blijven langer open en er wordt zelfs een nachtcompetitie georganiseerd voor zaalvoetballers. Ook is er voorafgaand aan de vastenperiode gesproken met buurtbewoners, de moskee en jongerenwerkers, laat de gemeentewoordvoerder weten aan NH Nieuws.

Tot slot worden er jeugdboa's op straat ingezet. "Zij kennen de jongeren en weten hoe ze met hen om moeten gaan", aldus de woordvoerder.