Noord-Holland

Dood Beverwijker Gerard Zonneveld in documentaire "Zaak van je Leven"

15 mei 2018, 23.26 uur · Aangepast 16 mei 2018, 12.30 uur

BEVERWIJK - BEVERWIJK Op Koninginnedag 2010 wordt Beverwijker Gerard Zonneveld op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Morgen spreken onder meer rechercheurs in de documentaire 'De zaak van je Leven' openhartig over het onderzoek en hoe de juridische grenzen in de zoekslag werden opgezocht.

Hoofdagent Diederik de Geus, op dat moment niet in dienst, wandelde met zijn ouders door het Robbenoordbos in Den Oever. Het ongeloof was groot toen hij na een gil van zijn moeder lichaamsdelen in een greppel zag liggen.

"Een blanke man", blikt De Geus terug. "Zijn benen waren eraf: dat was het eerste wat direct opviel. Hij was naakt en er zaten gigantisch veel gaten in zijn borstkas. Geen spatje bloed. Heel bijzonder om te zien", aldus de agent in gesprek met de makers van Omroep WNL.

Lees ook:  Verslagenheid om dood Gerard Zonneveld

De Geus aarzelt geen moment en belt zijn collega's via het alarmnummer. Rechercheurs vertellen voorts in de uitzending uitgebreid over de zoektocht naar de indentiteit van het slachtoffer. Ook worden het tappen en de verhoren uitgebreid besproken. Een onvergetelijke zaak vanwege wanhoop in de opsporing en de wijze waarop Zonneveld is toegetakeld.  

Levensgenieter
Een goede bekende van Gerard Zonneveld, Koos Schurink, vindt het goed dat er opnieuw aandacht aan wordt besteed. "Laat het een een waarschuwing zijn naar anderen. Gerard was een prachtige kerel, een echte levensgenieter", vertelt Schurink tegen NH Nieuws. "Blijf met je takken van anderen af. Laten leven, en respect hebben."

Lees ook: 9,5 jaar cel voor man die Gerard Zonneveld doodde

'De Zaak van je Leven' wordt donderdag om 20:25 uur uitgezonden op NPO 2.