Noord-Holland

Pont botst opnieuw hard tegen kade bij Centraal Station: één gewonde

15 mei 2018, 20.29 uur · Aangepast 15 mei 2018, 20.40 uur

AT5
AT5

AMSTERDAM - AMSTERDAM (AT5) Er is vanmiddag opnieuw een pont hard tegen de kade achter Centraal Station in Amsterdam gevaren. Dat vertellen meerdere getuigen aan AT5. Het ongeluk gebeurde tijdens de avondspits, rond 17.00 uur.

Volgens de getuigen gaat om de pont van NDSM naar Centraal Station en leek het alsof het vaartuig onbestuurbaar was en niet meer kon draaien. Hij knalde eerst hard tegen de kade en raakte daarna nog een paar keer de wal. Een andere getuige vertelt dat de kapitein hard zijn best stond te doen om de pont onder controle te houden. 

Ambulance aanwezig
Volgens de politie is er bij het ongeluk één gewonde gevallen. Er is een ambulance aanwezig en het slachtoffer wordt ter plaatse behandeld. Op de Twitterpagina van het GVB is te zien dat er minder pontjes varen tussen NDSM en Centraal Station.

Lees ook: GVB tegen schippers: 'Voorzichtiger varen en netjes aanleggen'

Het is de derde keer in twee weken dat een pont hard tegen de kade botst. Afgelopen vrijdag ging het voor het laatst mis. Toen vielen er geen gewonden, maar bij een harde botsing op 6 mei raakten 13 mensen gewond, onder wie een moeder en haar dochtertje.