Noord-Holland

Appen met Henrik: "Twee examens vandaag en nu even lekker liggen"

15 mei 2018, 19.51 uur · Aangepast 15 mei 2018, 20.16 uur

NH Nieuws / Dimitri Walbeek

- HAARLEM NH Nieuws appt tijdens de examenperiode met vijf leerlingen. Vandaag volgden we Haarlemmer Henrik van de Pol met de camera. Hij had twee havo-examens op het Kennemer Lyceum in Overveen: Geschiedenis en Engels. "Nog vijf te gaan. Even lekker languit op de bank vanavond en daarna met Kunstgeschiedenis aan de slag."

Buikpijn had hij wel een beetje vanochtend toen voor Henrik de examens eindelijk begonnen. Het gaat toch om de helft van het eindcijfer, die druk voelt hij wel. Gelukkig kwam de Haarlemmer opgelucht uit het eerste examen.

Kerstsokken
Henrik staat voldoende voor alle vakken, dus hij gaat zelfverzekerd de examens in. Maar ja, het is toch spannend als je dan met zo'n honderdvijftig schoolgenoten opeens in de gymzaal zit. Henrik laat ook nog even duidelijk zien dat hij inderdaad kerstsokken draagt, zoals hij al aangaf in het vorige app-gesprek. "Niet altijd dezelfde sokken natuurlijk, maar wel altijd kerstsokken", verduidelijkt hij.

Lees ook: Eindexamens van start: appen met Henrik, Simon, Tamara, Jeffrey en Kiki

Henrik laat zich wel ontvallen dat de voorbereiding op de examens, zo tijdens de meivakantie met al dat lekkere weer, niet was zoals hij het zich had voorgenomen. 

We blijven Henrik en de vier andere examenkandidaten volgen de komende tijd.