Zes en drie jaar cel voor ontvoering en lugubere mishandeling Amstelveen

AMSTELVEEN - Twee mannen die vorig jaar maart een man in Amstelveen ontvoerden en enige tijd in Leiden gijzelden, zijn veroordeeld tot zes en drie jaar cel. De rechtbank in Amsterdam acht ontvoering, poging doodslag en zware mishandeling bewezen.

Eerder eiste het OM zes en drie jaar cel tegen de twee. De ontvoerders knipten een deel van de pink van het slachtoffer af en dumpten hem uren later op straat, vlakbij de woning waar hij was vastgehouden. 

Lees ook: Ontvoerders knipten vinger van slachtoffer Amstelveen af 

De ontvoerders dreigden nog meer lichaamsdelen af te knippen als de man niet een miljoen euro zou regelen. Uiteindelijk hebben de mannen hun slachtoffer op straat in Leiden achtergelaten.

Beschoten
Het slachtoffer werd te midden van omstanders beschoten en de auto van de ontvoerders ingetrokken, waarna hij werd vastgebonden en geblinddoekt.

De mannen, een Rotterdammer (30) en een man van 24 uit Leiderdorp, werden opgespoord nadat een getuige het kenteken van de auto had genoteerd. Waarom zij tot hun daad kwamen, is niet duidelijk geworden. Mogelijk had het iets te maken met drugshandel.

Lees ook: OM eist tot zes jaar cel voor lugubere ontvoering en mishandeling in Amstelveen

De Rotterdammer moet vanwege een eerdere veroordeling ook nog 360 dagen uitzitten. Ten tijde van het misdrijf was hij op voorwaarde op vrije voeten. Die invrijheidsstelling wordt nu herroepen.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. amstelveen nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws