Noord-Holland

NL
V

Kees uit Bovenkarspel maakt monstertocht te paard van 800 kilometer

15 mei 2018, 17.38 uur · Aangepast 15 mei 2018, 18.58 uur

SPAARNDAM Kees Rogier (58) uit Bovenkarspel zet zich in voor demente ouderen. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek heeft hij nu een ludieke actie bedacht: een tocht van maar liefst drie weken lang op zijn paard door heel Nederland.

Kees wil zoveel mogelijk geld ophalen, omdat er nog veel onderzoek nodig is naar dementie. Hij heeft de ziekte helaas van dichtbij meegemaakt. "Omdat mijn moeder zelf dement aan het worden is. En ik zie dat zij verandert van een lieve zorgzame moeder in een verwarde vrouw met allerlei problemen."

Zijn tocht begint in Julianadorp en gaat vervolgens langs de kust door tot Oirschot om vervolgens te eindigen in Enkhuizen. En dat betekent dat hij tussen de 6 en 7 uur per dag in het zadel gaat zitten. Overnachten wil hij op maneges. De rit van in totaal 800 kilometer zal alles behalve een pretje worden. Kees is zich er van bewust dat het behoorlijk afzien wordt. 

Echte monsterrit
Desondanks is deze rit slechts een oefening voor een echte monstertocht die Kees volgend jaar wil gaan maken. Het moet een rit worden van 1000 mijl, oftewel 1600 kilometer van Italie naar Nederland, of misschien zelfs door Amerika. De exacte locatie ligt nog niet vast.

De tocht door Nederland gaat op 16 juni van start, op 7 juli hoopt Kees aan te komen in Enkhuizen. Hij is nog hard op zoek naar sponsors en ook naar mensen die hem willen vergezellen op zijn tocht.

Voor meer informatie, kijk op de website van Kees.