Whatsapp

Noord-Holland

Zaanse bewoners woedend op KPN vanwege kapotte kabel: wekenlang geen internet en telefonie

15 mei 2018, 14.06 uur · Aangepast 16 mei 2018, 15.43 uur

ZAANDAM Uit pure wanhoop hebben bewoners van een ouderencomplex aan de Jacobus Gorisstraat in Zaandam vanmorgen een KPN-winkel op de Gedempte Gracht gebarricadeerd. Ze zijn al drie weken verstoten van internet en telefonie en van het weekend werd de ernst van de situatie onderstreept toen één van de bewoners een hartinfarct kreeg en het alarm niet gebruikt kon worden door de storing.

"We wachten al drie weken en worden maar niet geholpen", zegt Jan Wempe tegen NH Nieuws. "Ik wil geholpen worden, ik ben het eigenlijk spuugzat", voegt hij toe. Volgens de bewoners is er bij werkzaamheden een kabel geraakt en sindsdien is het signaal weg. Dat heeft tot gevolg dat bewoners geen gebruik kunnen maken van de vaste telefoon. Ook televisiekijken kan al drie weken niet. 

Alarmsysteem werkt ook niet
In het complex wonen veel mindervalide mensen die zijn aangesloten op het zorgalarm. Maar dat systeem werkt nu ook niet. Dit weekend werd de ernst van de situatie nog eens onderstreept toen één van de bewoners een hartinfarct kreeg. Het alarm kon niet gebruikt worden, waardoor de bewoonster afhankelijk was van haar buren. Zij hebben uiteindelijk via hun mobiele netwerk een ambulance kunnen bellen. "Wat als die vrouw het niet had gered? We worden van het kastje naar de muur gestuurd!", vertelt Sylvia Wempe.

Uit pure wanhoop, om iets te forceren, hebben ze daarom maar de voordeur van de winkel met een ketting afgesloten. "Het is een pressiemiddel", benadrukt Jan. Na overleg heeft de KPN-medewerker de toezegging gedaan dat de kabel nog vandaag wordt gemaakt. Jan blijft wantrouwig en zegt het pas te geloven als het allemaal weer werkt. "En anders kom ik terug'', zegt hij dreigend, "want ik laat me niet meer afschepen". De ketting kan er na twee uur af en de klanten kunnen weer naar binnen.

Whatsapp