Noord-Holland

Stadsdeel Amsterdam-Zuid niet langer achter naamswijziging Stadionplein in Johan Cruijffplein

15 mei 2018, 12.42 uur · Foto: Bouw Woon Leef

Whatsapp

AMSTERDAM (AT5) Het stadsdeel Zuid in Amsterdam trekt het positief advies in om de naam van het Stadionplein te veranderen in het Johan Cruijffplein. Dat zegt een woordvoerder van het stadsdeel tegen AT5.

Eerder bleek dat het stadsdeel verkeerde informatie had gekregen van de centrale stad over de naamsverandering. Ook het negatieve advies van de Commissie Naamgeving Openbare Ruimten (CNOR) kreeg het stadsdeel niet onder ogen, zo schreef De Telegraaf vanochtend.

Lees ook: Naamgevingscommissie gemeente adviseerde negatief over naamswijziging Stadionplein

Stadsdeel Zuid heeft naar aanleiding hiervan overleg gehad. Daarna is besloten het positieve advies in te trekken. Vooralsnog gaat het plan om het Stadionplein te vernoemen naar Johan Cruijff op 1 juni gewoon door, omdat de beslissing bij de centrale stad ligt en niet bij het stadsdeel. 

Lees ook: Stadionplein Amsterdam 1 juni al omgedoopt tot Johan Cruijffplein

Uit interne stukken zou blijken dat Zuid op 30 januari instemde met het plan voor het Johan Cruijffplein. Het stadsbestuur zou het stadsdeel van verkeerde informatie hebben voorzien. In dat stuk zou staan dat de CNOR positief adviseerde over de naamswijziging, maar dit is onjuist. De commissie gaf een negatief advies over drie locaties die werden onderzocht, waaronder het Stadionplein.

In de Stadionbuurt is er veel protest tegen de naamswijziging. 

Whatsapp