Noord-Holland

De Peiling: Luchthaven Schiphol naar zee verplaatsen?

15 mei 2018, 12.49 uur · Aangepast 15 mei 2018, 13.26 uur

SCHIPHOL - SCHIPHOL D66 wil dat er nieuw onderzoek komt naar de verplaatsing van Schiphol naar zee. De voorschrijdende techniek zou dat haalbaar en betaalbaar kunnen maken. Goed idee?

Te duur
Een vorig onderzoek uit 2003 toonde aan dat het verhuizen van de luchthaven naar een opgespoten eiland op de Noordzee een megadure operatie zou zijn. Kamerlid Jan Paternotte van D66 gaat vandaag tijdens een groot debat over de toekomst van de luchthaven in de Tweede Kamer voorstellen om de haalbaarheid van de verplaatsing van Schiphol opnieuw te onderzoeken.

Overlast
Paternotte constateert dat de huidige locatie van Schiphol voor veel overlast zorgt en 'onvermijdelijk veel vraagt van mens, natuur en milieu' in de noordelijke Randstad. Daarnaast is sinds het stopzetten van het laatste onderzoek in 2003 meer land in de wereld opgespoten dan ooit tevoren. Wat toen nog omhaalbaar leek kan nu mogelijk wel: De hele luchthaven op een kunstmatig eiland in zee.

Wat vind jij?
Is dit plan een goeie oplossing om een eind te maken aan alle overlast van Schiphol? Geen herrie meer of zwarte aanslag op je tuinmeubelen, maar een vliegveld ver op zee. Lijkt dat plan jou haalbaar?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar depeiling@nhnieuws.nl.