Ga naar Content
Noord-Holland

Hilversummer aangehouden voor betrokkenheid cocaïnesmokkel

15 mei 2018, 09.30 uur · Aangepast 15 mei 2018, 10.39 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ALMERE Bij een politieactie tegen motorclub No Surrender in Almere zijn vanochtend vijf mannen aangehouden. Een van hen is een 46-jarige man uit Hilversum. De andere vier mannen, van 23, 29, 30 en 42 jaar komen uit Almere en zijn leden van de motorclub.

De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. De arrestaties houden verband met een politie-onderzoek dat loopt sinds januari. Zeven huizen zijn doorzocht en er zouden nog meer arrestaties kunnen volgen, aldus de politie.

Het onderzoek naar de cocaïnesmokkel kwam aan het rollen, nadat een doodsbange vrachtwagenchauffeur zich in januari meldde bij de politie. Hij had opdracht gekregen van een Nederlands transportbedrijf goederen af te leveren in Engeland. Daar aangekomen kreeg hij het vermoeden dat er harddrugs in zijn vrachtwagen verstopt waren. Hierop liet hij zijn vrachtwagen in paniek op een parkeerplaats achter en ging hij met de veerboot terug naar Nederland.

Daar werd hij opgewacht door vier mannen. Een van hen had een vuistmes en met zand verzwaarde handschoenen bij zich. De vrachtwagenchauffeur voelde zich zo bedreigd dat hij er vandoor ging en zich meldde bij de post van de Koninklijke Marechaussee, waar hij zijn verhaal deed.

Zoals de chauffeur al had vermoed, troffen de Engelse autoriteiten enkele tientallen kilo's cocaïne aan in de achtergelaten vrachtauto. De man wordt inmiddels beveiligd, omdat de politie signalen heeft opgevangen in het criminele milieu dat het leven van de man in gevaar is.