Ga naar Content

Bewoners Tjalkkade Haarlem zijn parkeerproblemen spuugzat

HAARLEM Langparkeerders van Schiphol, carpoolers, busjes, vissers, bezoekers van de scouting: ze parkeren allemaal op de Tjalkkade in Haarlem. Tot grote ergernis van buurtbewoners. "Alle auto's mogen hier vrij parkeren en wij komen thuis van werk en kunnen niet meer parkeren", vertelt bewoonster Laura van Groeningen.

Het probleem komt volgens de bewoners omdat één straat verder, in de Klipperkade, de gemeente wel een oplossing heeft gevonden voor de parkeerproblemen. "Daar hebben de bewoners een parkeeplek aangewezen, dus ze hebben een privé parkeerplek. Dat is natuurlijk geweldig voor hun, maar daardoor wordt de parkeerdruk in onze straat veel groter. Want anderen kunnen daar niet parkeren en die komen ook in onze straat te staan", legt Groeningen uit. 

Ze willen daarom dat de gemeente dezelfde maatregelen treft in hun straat. "Of maak de parkeergarages onder de flatgebouwen gratis. Nu betalen de bewoners zeventig euro per maand. Ik zou dat ook niet betalen en gratis in onze straat gaan staan", aldus Groeningen. 

NH Nieuws heeft de gemeente om een reactie gevraagd, maar deze hebben ze nog niet kunnen geven.

Foto: