Noord-Holland

Ober Van der Valk in Hoorn onterecht ontslagen voor schenken gratis drankjes

14 mei 2018, 20.18 uur

Shutterstock/ Ruslan Semichev
Shutterstock/ Ruslan Semichev

HOORN - HOORN Een werknemer van het Van der Valk Hotel in Hoorn is onterecht ontslagen. De ober was zijn baan kwijtgeraakt toen hij twee gratis drankjes schonk aan gasten, maar volgens de rechter is dat veel te streng. Het hotel moet de man drie maandsalarissen betalen en zijn juridische kosten vergoeden.

Volgens RTL Z ging het 'mis' toen hij zich tijdens een besloten feest van een collega niet aan de regels hield. Tijdens de zogenoemde 'open bar', waarbij frisdrank, bier, wijn en binnenlands gedestilleerd gratis zijn, schonk hij twee buitenlands gedestilleerde drankjes aan gasten.

Nadat dit was gezien op camerabeelden werd de man twee dagen later op staande voet ontslagen. Volgens Van der Valk was er sprake van diefstal, maar daar was de ober het niet mee eens. En terecht, aldus de rechtbank in Alkmaar. 

Lichtere straf
Gezien het feit dat het een open bar tijdens een feest van een collega was én dat de werknemer nooit eerder in de fout was gegaan, had het hotel volgens de rechter een lichtere straf moeten geven. 

Ondanks het feit dat de man zijn gelijk heeft gehaald, gaat hij niet meer terug naar het hotel. De ober heeft inmiddels een nieuwe baan gevonden.