Ga naar Content

Giga-speelschip 'gestrand' in Camperduin: "Onwerkelijk, het wordt zo vet"

CAMPERDUIN Na drie jaar lobbyen is vandaag dan eindelijk het langgewenste speelschip in Camperduin aangekomen. Het houten gevaarte is als bouwpakket afgeleverd bij de lagune. De komende dagen wordt het verder in elkaar gezet.

Joost Botman van de stichting Camperduin aan Zee kan het bijna niet geloven dat het speelschip dan toch eindelijk op het strand van Camperduin ligt. "Na drie jaar lobbyen, crowdfunden en een langdurig vergunningtraject, is het onwerkelijk. Zo vet wordt het."

Lees ook: Camperduin krijgt mega-speelschip op het strand

Het speelschip is in Duitsland gefabriceerd en als bouwpakket verscheept naar Camperduin. Vandaag zijn ze begonnen om het houten schip in elkaar te zetten. "Over een paar dagen ligt hier een 25 meter lang schip met drie masten van negen meter hoog. Er zitten glijbanen in, klimtouwen en een echt groot stuur. Iedereen mag er gratis gebruik van maken."

Slag om Camperduin
Maar het draait niet alleen om spelen bij de 'Slag om Camperduin', zoals het schip gaat heten. Er zit ook een educatief randje aan. "Leerlingen van basisscholen uit de buurt kunnen geschiedenisles krijgen aan boord van het schip over de 'battle of Camperdown' en daarna de zeeslag naspelen in de lagune", vertelt Botman.

Zaterdag 26 mei wordt het speelschip officieel geopend. "Het schip zal worden geënterd door kinderen en daarna zullen verklede acteurs de slag naspelen inclusief kanonsschoten. "Iedereen is welkom."