Hockeyers Amsterdam verliezen eerste finaleduel na shoot-outs

13 mei 2018, 17.10 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM De hockeyers van Amsterdam hebben het eerste play-offduel van de finale verloren. Na de 1-1 aan het eind van de reguliere speeltijd, was Kampong beter met de shoot-outs die de beslissing moesten brengen.

Amsterdam kon in 2012 voor het laatst een landskampioenschap vieren en de nummer drie van de competitie hoopt daar dit seizoen verandering in te brengen. Maar Kampong heeft nu de grootste kans op het kampioenschap. De Utrechters kunnen zaterdag kampioen worden als de ploeg thuis wint. Een eventuele derde beslissingswedstrijd wordt ook in Utrecht gespeeld.

Amsterdam was al vroeg in de eerste helft op voorsprong gekomen door een doelpunt van Tijn Lissone. Voor rust maakt Kampong gelijk via Philip Meulenbroek.

Shoot-outs
Omdat die stand ook na de tweede helft nog op het bord stond moest de wedstrijd beslist worden met shoot-outs. Daarin bracht Amsterdam-coach Graham Reid opnieuw tweede keeper Philip van Leeuwen in het doel, die het tegen Bloemendaal in de halve finale zo goed deed in de shoot-outs. Die stopte nu tegen Kampong de derde en vierde shoot-out, maar ook de derde en vierde van Amsterdam werden gemist. Na een score van Kampong moest Teun Rohof scoren om de stand gelijk te trekken, maar dat lukte Rohof niet, waardoor de winst voor Kampong was.